Hur skulle en värld utan standard se ut? Den frågan utforskar vi i en ny kampanj som syftar till att öka kunskapen om hur standarder bidrar till att göra livet enklare, säkrare och bättre.
Att standarder är statliga påfund som tillkommer genom framtvingade regleringar är ett vanligt missförstånd. I själva verket utvecklas de flesta standarder av företag och offentliga organisationer, som ser ett värde i att ta fram gemensamma riktlinjer och lösningar på problem.
SIS kommitté för trycksårsprevention är ett konkret exempel. I det här nyhetsbrevet får du en inblick i hur de arbetar för att sammanställa den best practice som på sikt kan spara enorma belopp för sjukvården och förhindra stort mänskligt lidande.
Önskar dig en fin november!
Annika Andreasen, vd, Svenska institutet för standarder
Redaktören tipsar
Innovationsledning
Tydliga krav på vad framtidens nyckelfunktion ska kunna
Omställning kräver nytänkande, men hur får vi det att hända? Nu tar ISO fram ett kompetensramverk för innovationsledare, en roll som fler organisationer behöver tillsätta för att säkra sin framtida konkurrenskraft.
Nytt samarbete för att stödja kvalitetsinfrastrukturen i Ukraina
SIS och Swedac har slutit ett fyraårigt avtal med Sida, för att stötta Ukraina i att upprätthålla kvalitet och säkerhet i produkter och tjänster under kriget. Projektet kommer också att stötta en hållbar återuppbyggnad av Ukraina och processen att bli medlem i EU.
Hur de digitala produktpassen ska fungera och vem som ska ha åtkomst till all data, är exempel på frågor som ska besvaras av standarder. Välkommen på digitalt intressentmöte den 11 december, där vi berättar mer.
Vi följde med när SIS kommitté 595 hade möte och fick inblick i ett arbete som syftar till att spara mycket skattepengar för vård och omsorgen samt förhindra svårt mänskligt lidande.
Unika kompetenspaketet - en investering med stor utväxling
Deltagarna på SIS vidareutbildning i arbetsmiljöledning får numera med sig de mest kraftfulla verktygen för att höja organisationens kompetens och förmåga att stärka arbetsplatsens hälsa.
Idag varierar dagliga verksamheter från att inte erbjuda mycket mer än fika och promenader till aktiviteter som förändrar livet och sparar skattepengar. Nu välkomnas fler att vara med och fastställa den best practice som kommer att underlätta vid upphandling.
Insatser som syftar till att förbättra samhället kan handla om allt från mentorsprogram till att minska arbetslösheten eller nedskräpningen. Nu finns ett förslag på hur effekten av sådana åtgärder ska kunna mätas tillförligt. Läs och kommentera fram till 25 december.
Är du involverad i forskning, innovation, standardisering eller beslutsfattande kopplad till konstruktion? Då vill vi tipsa dig om European Commission och CEN and CENELEC:s workshop den 12-13 december.
Aktuellt inom svensk och internationell standardisering
Välkommen att lyssna och ställa frågor när ansvariga för SIS standardisering informerar om det senaste som är på gång inom svensk och internationell standardisering.
Fram till årsskiftet har europeiska företag och organisationer möjlighet att bidra till en ökad förståelse för behovet av standardisering kopplat till forskning och innovation. Besvara enkäten idag!
Studenter från KTH, Stockholm och Uppsala universitet har kompletterat SIS roligaste handbok med en ny chokladdränkt standard som en gång för alla reder ut om det är ok att ta från det undre lagret.
Ett av våra mest välbesökta event är när experterna i SIS kommitté för belägenhetsadresser svarar på allmänhetens frågor. Nästa tillfälle äger rum den 23 november. Boka din plats idag!
Svenska institutet för standarder, Solnavägen 1 E / Torsplan, 113 65 Stockholm
Tel: 08-555 520 00, E-post: kundservice@sis.se
Det här e-postutskicket är skickat till dig eftersom du är kund hos SIS eller prenumererar på våra nyhetsbrev. Vill du inte längre motta dessa e-postutskick kan du enkelt avregistrera dig här. På SIS är vi måna om din integritet, läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.