På bilden: Delegation från Ukraina på besök hos SIS. Foto: Fredrik Hjerling
Förändring kräver engagemang
Dryga tusen organisationer är medlemmar i SIS, bland annat för att det stärker nätverket. Ett gyllene tillfälle infann sig när vi i förra veckan välkomnade många engagerade till vår konferens i Stockholm, i samband med fullmäktige och SIS medlemsdag. Den senare, är en ny uppskattad tradition som ger möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter. En inspirerande dag där vi bland annat fick lyssna på Mattias Frumerie – Sveriges klimatambassadör. Extra kul att få välkomna Per Roos, Epiroc, till SIS styrelse!
Samma vecka hade vi också besök från Ukraina.💙💛 Tillsammans med Swedac leder vi ett projekt som bland annat går ut på att vi stöttar Ukrainas hållbara återuppbyggnad och process att bli medlem i EU. Intensiva dagar där kunskapsöverföring och flera studiebesök stod på schemat.
Önskar dig en fortsatt fin vår!
Annika Andreasen, vd, Svenska institutet för standarder
Innovationsledning
Nästa stora certifieringsområde?
Swedac har nyss godkänt en ny certifieringsordning som kan få stor betydelse för enskilda organisationers relevans och möjligheten att försvara Sveriges position som ett av världens mest framgångsrika innovationsländer.
Många svenska organisationer använder ISO 22301 för att hantera risker och eventuella störningar i samhället. För att underlätta implementeringen kan du få vägledning både på engelska och svenska framöver.
Svenska riktlinjerna för egendeklaration har uppdaterats. Den 3 juni presenterar vi hur det förenklar och förtydligar hållbarhetsarbetet och redovisningen av samhällsansvaret.
Ett nytt ramverk för stärkt samarbete och möjlighet till snabbt agerande i händelse av en kris håller på att ta form. Andreas Skinnars leder det uppmärksammade projektet och förklarar här vad det innebär.
Varsågod, ta del av vår stolta summering av hur SIS nya och reviderade standarder bidragit till allt från att öka återbruket inom bygg till att förebygga och behandla liggsår.
Advokat Viveka Bonde, ordförande i SIS AI-kommitté, och Patric Ridell, projektledare och svensk standardiseringsexpert i EU:s AI-styrelse, berättar om etiska frågeställningar kopplade till standardiseringen inom AI.
Svenska institutet för standarder, Solnavägen 1 E / Torsplan, 113 65 Stockholm
Tel: 08-555 520 00, E-post: kundservice@sis.se
Det här e-postutskicket är skickat till dig eftersom du är kund hos SIS eller prenumererar på våra nyhetsbrev. Vill du inte längre motta dessa e-postutskick kan du enkelt avregistrera dig här. På SIS är vi måna om din integritet, läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.