Framtiden får utvisa vad vi ska komma att kalla perioden framöver, när samhället snabbt behöver ställa om. Lyckligtvis finns redan många bra lösningar, i form av standarder som underlättar övergången till en cirkulär ekonomi. Andra är fortfarande i sin linda. Till exempel Internet of Materials, som bygger på en svensk idé och som du kan läsa om i det här nyhetsbrevet.
Vi vill också bjuda in dig till Cirkulär Framtid – vår digitala eventserie, där du enkelt och kostnadsfritt får inspiration till din verksamhet genom att ta del av experternas kunskaper och diskussioner mellan ledande aktörer, förebilder och personer som idag driver utvecklingen framåt. Välkommen!
Hallstahammars kommun säkerställer att hållbar utveckling integreras i den ordinarie styrningen med hjälp av andra kommuners, myndigheter och akademins samlade erfarenheter. Dessutom läggs resurser på åtgärder som bevisligen fungerar.
Internet of Materials löser framtidens behov av ökad spårbarhet och gör det möjligt att till exempel skilja fossilfritt hybritstål, från stål som framställts på traditionellt vis. Anmäl dig till intressentmötet 5 oktober!
Efter 60 år i fransk regi ska Sverige leda arbetet med beständighet för trä- och träbaserade produkter. Nu får svenska deltagare direkt tillgång till det europeiska arbetet.
Svenska intressenter har fram till 10 oktober på sig att tycka till om ett remissförslag för VTOL – framtidens drönarflygplatser avsedda för godstransporter.
Nordic Biomarker - som nyss prisats av utrikeshandelsministern och HKH Prins Daniel - deltar i SIS standardisering för att förstå marknaden, bygga nätverk och efterleva säkerhetskraven.
En ny standard för medicintekniska produkter som lindrar eller kompenserar för funktionsnedsättning. Nu söker vi fler som vill påverka att SS-EN ISO 21856 harmoniseras mot MDR!
Nu kan svenska myndigheter och andra aktörer påverka de standarder som, när de väl är publicerade, blir en väg till att uppfylla EU:s tillgänglighetsdirektiv.
Arbetsmarknadens brist på jämställdhet är ett globalt problem. Som i Pakistan, där patriarkatet motsätter sig kvinnligt ledarskap. Nu kan du vara med och påverka ISO:s standardutveckling för ökad jämställdhet!
Den 28 september bjuder vi på frukost och berättar om hur standarder skulle kunna utöka e-handel och säkerställer att rätt paket levereras i rätt tid – på ett säkert och hållbart sätt.
Den svenskledda arbetsgrupp som ska fastställa terminologin inom biologisk mångfald håller sitt första möte i oktober. Nu söker vi fler intressenter, inklusive offentlig sektor, näringsliv och andra organisationer.
Nu startar ett nytt arbete med målet att arbeta fram krav och riktlinjer för att jämföra biobaserade produkters livscykler med deras fossilbaserade motsvarigheter.
I diskussioner om åtgärder för hållbar plastanvändning är det viktigt med samsyn kring olika betydelser. Därför har svenska experter lett arbetet med en ny ordlista som säkerställer att alla pratar om samma saker, när plastens miljökonsekvenser diskuteras i Europa.
EU återupptar kontrollen av harmoniserande standarder
Granskningen av standarder till stöd för EU:s lagstiftning har kommit igång igen efter några månaders paus, sedan ett nytt avtal tecknats med Ernst & Youngs 'HAS-konsulter'.
Den globala bästsäljaren NCS Atlas har reviderats, för första gången på 18 år. Den nya utgåvan vidgar producenters, arkitekters och designers kreativa utrymme och finns att beställa genom oss idag!
Svenska institutet för standarder, Solnavägen 1 E / Torsplan, 113 65 Stockholm
Tel: 08-555 520 00, E-post: kundservice@sis.se
Det här e-postutskicket är skickat till ulrika.sorensen@sis.se eftersom du är kund hos SIS eller prenumererar på våra nyhetsbrev. Vill du inte längre motta dessa e-postutskick kan du enkelt avregistrera dig här. På SIS är vi måna om din integritet, läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.